Režimová opatření při alergii na mléčnou bílkovinu
Dobrý den, dostala jsem výsledky alergologického vyšetření, ale neměla jsem možnost hovořit o výsledcích s paní doktorkou, tak se obracím s žádostí o pomoc s interpretací na Vás. Ve výsledcích stojí: Mléčná bílkovina (1) 0,484 a Eidam (1) 0,37. Doporučení: "Vzhledem k potížím vyzkouší dietu s vyřazením kravského mléka a mléčných výrobků, sýrů, zejména eidamu." Mé zkušenosti: V poslední době jsem měla problémy (konkrétně několik hodin trvající křeče v břichu) s měkkými (typu philadelphia či mascarpone) a polotvrdými sýry (typu eidam). Žádné obtíže jsem však nepozorovala po konzumaci tvarohu, jogurtu, ricotty, parmazánu, čokolády a zmrzliny. Myslíte, že bych se jim měla vyhýbat? V testu dále vyšlo Jogurt: (0) 0,10 a Alfa lakt.: (0) 0, Beta lakt. (0) 0, Sýr plís.: (0). Nevím tedy, zda například jogurt jíst mohu či nemohu. Jak jsem řekla, žádné příznaky po jeho konzumaci nepozoruji, ale pokud myslíte, že mi přesto nenápadně a postupně škodí, asi bych se ho raději vzdala. Děkuji.
Dobrý den, vyřadte zpočátku všechnu kravskou bílkovinu, do té doby, než budete mít přesné...