Zkažené maso
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem. Jsem ve 24. t.g. a přišla jsem do kontaktu s balenym zapáchajícím syrovým kuřecím masem, s neproslou dobou spotreby. Maso jsem nejedla a téměř ihned jsme jej vyhodili. Ruce jsem si umyla ve spěchu jen vlažnou vodou. Mela jsem rozpracovaný obed a rychle jsem pokracovala v jeho priprave. Mam spíše obavu z kontaminace pracovni plochy, dřezu, popr. nádobí při přípravě oběda. Maso bylo krátce ve dřezu, když jsem jej chtěla omýt, pote, co jsme maso vyhodili, tam byla např. houbička a jine nádobí. Mam také obavu, jestli se bakterie nemohly vyskytovat i na obale a kontaminovat jine potraviny, např.už v tašce při nákupu. Týden na to se mi objevily mirne chripkove přiznaky s velkým oparem na rtu. Ale předcházelo tomu velke fyzicke i psychicke vypětí a po skončení vypětí se vyskytly tyto potíže, proto bych je rada prikladala stresu a vytizeni, přesto se Vas ptám, jestli jsou moje obavy z nakazeni na miste.
Omlouvám se za obsáhlý dotaz. Dlouho jsem se rozmyslela, jestli Vás s tim obtěžovat. Zároveň bych Vam ráda popřála do nového roku jen to nejlepší.

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ambulance praktického lékaře Benátky nad Jizerou
Dobrý den, nemáte se čeho obávat, i pokud by zcela výjimečně došlo k přenosu bakteriální ...