Zažívací potíže po pozření nedodělaného masa z grilu
Dobrý den, v sobotu jsem byla u přátel na zahradní grilování a pozřela jsem pár kousku nedodělaného masa, ze kterého mi na druhý den v neděli bylo opravdu velmi zle a několikrát jsem zvracela, měla jsem trochu zvýšenou teplotu a mírné křeče v břiše, na velké straně jsem byla vícekrát než obvykle, ale o průjem se dle mého názoru nejednalo. Do druhého dne všechny potíže ustály a kromě mírné slabosti a nechuti k jídlu žádné problémy nepozoruji, ale je i přesto možné že bych byla nakažená salmonellou? Mám obavy zejména proto, že můj partner měl také kousek nedodělaného masa, ale potíže se u něj objevily až dnes, tedy třetí den a má úplně stejné potíže jako jsem měla já. Zdravotní sestřičkou mi byla doporučena probiotika a kulíšek na doplnění vitamínu a tvrdila, že veškerá vážnější onemocnění po syrovém masu jsou provázeny velkými střevními potížemi.
MUDr. Barbora Suchecká
Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Nemocnice KadaňDobrý den, nepíšete o jaký druh masa se jednalo (salmonela či kampylobakter je pravděpodobněj...