Syrové maso a riziko infekce
Dobrý den.
Prosím Vás,chtěla bych se zeptat. Jsem těhotná.Včera jsem měla k jídlu kuřecí Kung pao od číňanů a během jídla jsem si všimla, že se jim tam mezi to kuřecí maso zatoulal i kousek zřejmě vepřového nebo jiného druhu. A tak jsem si ten kousek prohlédla a nebyl zcela dopečený, byl z půlky syrový. Nevím jestli jsem omylem nesnědla ještě nějaký kousek, kterého jsem si nevšimla ale myslím si,že ne. Zajímá mě však,zda ten polosyrový kousek masa nemohl nějakým způsobem kontaminovat zbytek toho jídla a nebo třeba i tím, že jsem to toho kousku šťouchala vydličkou a nožem abych si to pořádně prohlédla a pak jsem tím stejným příborem jedla. A jak bych to případně poznala? Kamarádka mi říkala,že to může probíhat i bez příznaků.Omlouvám se, pokud je tento dotaz příliš ustrašený ale je to moje první těhotenství a mám Crohnovu nemoc a beru Imunosupresiva. Mám veliký strach z listeriozy, toxoplazmozy a podobných věcí. Vím,že jsem to neměla jíst ale to už je teď pozdě. Jsem ve 23tt. Velmi děkuji za Vaši odpověď
Manuelo,
šance nákazy zejména listeriózou nebo toxoplazmózou je u syrového masa vždy, ovšem...