Svalovec
Dobrý den paní doktorko,
promiňte, že Vás obtěžuji svým dotazem.
Můj dotaz se týká masa ze zvěřiny. Jsem z města 30km od Prahy V jedné restauraci jsem si dala kančí karbanátky. Chtěla bych se zeptat, zda maso ze zvěřiny podléhá nějaké kontrole, než přijde na stůl zákazníkům. Jedná se mi hlavně o vzteklinu a svalovce. Domnívám se , že maso kontrole podléhá, dále vím, že virus vztekliny i larvy svalovce jsou citlivé k vyšším teplotám, takže i kdyby, tak smažením karbanátků by se měly zničit. V případě, že by kanec v pořádku nebyl, jaké by byly příznaky a jaké jsou možnosti léčby. Nějaké informace o svalovci i vzteklině jsem si přečetla na internetu, ale tam nejdou všechny informace brát vážně .Chci si tuto skutečnost ověřit u odborníka.
Děkuji Vám za odpověď a přeji Vám hezký zbytek dne.
Ing. M.K.
Dobrý den. Ano, máte pravdu. I pro zacházení se zvěřinou platí několik právních předpisů...