Plíseň v potravině
Dobrý den, pane doktore,
byla jsem teď hodně nachlazená a měla rýmu. Asi 2 dny po sobě jsem si dělala jako obvykle kávu a zdálo se mi, že má nějakou divnou chuť, ale přičetla jsem to tomu nachlazení a rýmě. Když jsem další den vařila bramborovou kaši a přidala do ní mléko, opět mi přišla chuť kaše odporná, tak jsem zkontrolovala krabici mléka a bylo mi vše jasné. Mléko bylo zkažené už z obchodu a vevnitř plavala nazelenalá plíseň. Je mi jasné, že plíseň je zdraví škodlivá a vše kontaminované okamžitě vyhazuji, ale tohoto jsem si opravdu nevšimla a teď mám docela obavy, aby to nemělo nějaký zásadní vliv na zdraví. Je možnost třeba užít něco na očištění těla? A co mě udivuje nejvíc, manžel to mléko otvíral, jelikož každý večer před spaním si dává sklenici a vůbec mu to divné nepřišlo. Bramborové kaše měl trochu i náš tříletý syn, ale jen jednorázově, to jsme si jen já dopřála plíseň v kávě 3 dny po sobě. Přeji hezký den.
MUDr. Milan Hrubý
Specializace: NefrologieVážená paní Vando, pokud se u Vás po požití zkaženého mléka neobjevily zažívací obtíž...