Omega 3
Dobrý den, už dlouho beru Omega 3 a chtěl bych ještě dlouhá léta pokračovat. Dočetl jsem se,že na výrobu je lepší používat malé ryby než ty velké z důvodu těžkých kovů v moři. Údajně čím menší ryba tím míň těžkých kovů. Které při špatné úpravě mohou potom být doplňky stravy spíš karcinogenní než pro zlepšení zdraví. Někteří výrobci propagují své výrobky přirozených triglyceridů (TG) nebo kapsle s ethylesteru (EE). Forma TG je prý lepší. Je to údajně přirozený olej,který moje tělo údajně o 50% lépe vstřebá a je pro mě jako pro člověka lepší. Ale u EE se prý lépe zbaví těžkých kovů z ryb než u formy TG. Četl jsem článek jedné paní doktorky,že prý nejčistší olej který je od značky Rosita 150 ml cena cca 1200 Kč/1 měsíc. Ale výroba se prý provádí starým způsobem a z jater tresek. Tak by mě zajímalo. Čím větší ryba tím více náchylnější na těžké kovy a játra jsou přece filtr. Pak je otázka,že zase malé rybky i vetší ryby se dají chovat v sádkách a krmit čímkoliv než zase ty velké,které se musí lovit.A chtěl bych se zeptat jak se v tomto vyznat a vybrat nějaký produkt,který by člověk či celá rodina mohla brát v následujících letech a mít alespoň nějakou naději čistoty a kvality oleje a ryb a místa chovu a zpracování ne za účelem jen výdělku. A nedat za to přehnané peníze. Jsou ještě způsoby ohledně mořských řas a jiné než z ryb. Tam je otázka taky těžkých kovů a z rostlin jsou zase získané hodnoty DHA a EPA malé. Nevíte o nějakých produktech? Nebo celkově radě?Děkuji předem.
Dobrý den,
úvodem mě napadá přirovnání "čím těžší ryba tím těžší kov" anebo nao...