Obavy ze salmonely, lysteriozy v těhotenství
Dobrý den,
jsem v 18 TT a již týden mě trápí zažívací obtíže, které se začaly projevovat cca 10 hodin poté, co jsem snědla smažený sýr se zhruba třemi lžičkami tatarky v jednom restauračním zařízení. Den nato mě začali trápit křeče v oblasti střev společně s únavou a nechutenstvím. Po zhruba dvoudenní dietě příznaky odezněly a já se začala opět normálně stravovat. Včera-týden po prvních problémech se příznaky vrátili s tím, že se k nim přidali ještě křeče v žaludku, malátnost a pocit na omldlení. S obtížemi jsem z práce dorazila domů. Držím opět dietu a příznaky znova pomalu odeznívají. Podotýkám, že druhý den poté, co se příznaky objevili poprvé jsem navštívila svou praktickou lékařku, která provedla výtěr ze stolice. Tento dopadl negativní. Mé podezření na salmonelu, či lysterii ji pobavilo a k možnému vyloučení rizika mi nic neřekla. Vzhledem k tomu, že jsem těhotná a mám obavu o své miminko se chci ujistit, zda skutečně nemohlo dojít k nákaze z tak malého množství tatrky,případně jak dlouhá je inkubační doba a zda se tak na negativní testy ze stolice, které byly provedeny dva dny po začátku obtíží mohu 100% spolehnout. S poděkováním za Váš čas a informace Nely
Dobrý den, pokud byly výsledky z výtěru negativní, můžete se spolehnout, že nemáte salmonel...