Listerie, toxoplazmóza?
Dobrý den, prosím o odpověď. Manžel přinesl před týdnem domů domácí klobásu a já se hned s chutí zakousla, nevědouc, jak se taková klobása vyrábí. Až když jsem celou nohu snědla, manžel mi řekl technologii výroby - je vlastně ze syrového vepř. masa, vyuzena 24 h při cca 50 st. C!!!! Navíc zdroj je domácí prase neurčitého původu, ne kontrolovaný jatečný chov. Jsou úplně zoufalá, vystresovaná, okolí mi akorát říká, že to moc hrotím a že se nic nestane!!! Já si ale přitom tak dávám pozor na to, co jím, kvůli listerii a toxoplazmóze a teď sním takovou příšernost.. Prosím, je možné, aby teplota 50 st. a 24 hodinové uzení bakterie listerie a toxo zničily??? Mám čekat celých 23 dní (toxo) a 60-70 dní (listerie), než a jestli se mi objeví příznaky, nebo mohu jít na testy už takhle po týdnu a výsledek se z krve prokáže?? Navíc mám dnes teplotu 37,2 a trošku mě pálí v krku a mám příšerný strach, že je to k tomu.
Dobrý den,
nemusíte mít strach. Pravděpodobnost nakažení je opravdu velmi malá. S těmito ba...