Dieta při jícnovém refluxu
V knize Pavel Kohout, Jaroslava Pavlíčková: Onemocnění jícnu, vředová choroba žaludku a dvanácterníku se ve stati Dieta v prevenci a léčbě konstatuje, že se pokrmy musí připravovat vždy čerstvé, bez přepáleného tuku...Vařím si dietu jen sama pro sebe, proto si polévky, rýži, těstoviny a maso vařím na dva dny. Jídlo uchovávám v lednici a druhý den si je přihřeji v mikrovlnce, nebo na sporáku na teplotu k jídlu. Brambory vařím čerstvé. Prosím o radu, zda je možné takto postupovat a nebo je nutné vařit opravdu každý den. Je možné používat instatní potraviny, jako Karo, Sojové mléko, Pohankový nápoj, které jsou rozpustné ve vodě ? Děkuji za odpověď a pokud by byla ještě nějaká rada k této diagnoze a problematice stravy budu moc ráda. U mne se kombinuje jícnový reflux/způsobený patologickým vylučováním HCL a nedomikavostí jícnového svěrače s neurozou. S pozdravem dobrého dne Marie.
Dobrý den, potraviny připravené den dopředu jistě nejsou závadné (pokud je jak píšete uchov...