Alergie na potraviny
Dobrý den
Jsem alergik na peckoviny, ořech, čersvou zeleninu. Rád bych se zeptal, proč mi nevadí čerstvě utžené ovoce (jablka, švestky, třešně apd.), kdy toto ovoce mohu jíst v jakémkoliv množství, ale po hodině od utžení ze stromu mám svědivou reakci na rtech, dásních až po krk. V obchodech se po tomto ovoci ani nekoukám, pokud nechci od ženy koláč. Zeleniny se to netýká. tu nemohu v syrovém stavu vůbec. Ořech (lískové, vlašské..) nemohu ani zpracované. Od malička jsem atip.ekzematik a při zpracovávání zeleniny v kuchyni, mám svědivou reakci na prstech až mírné natékání kůže.
Nejde mi ani tak o radu (umím s tím žít a zařizuji se podle toho), ale rád bych věděl proč tomu tak je. Děkuji

Dobrý den, problematika alergické reakce a zvýšené přecitlivělosti imunitního systému je ve...