Alergie a kdy dát rizikové potraviny atd.
Dobrý den,
dívala jsem se dnes na pořad, kde hovořil jistý pan doktor-alergolog o novinkách v alergologii. Mluvil mimo jiné také o tom, že zdravé dítě se má co nejdříve setkat s potravinami, které alergii způsobují, jako lepek, mléko apod. Moje lékařka(ale i jiní lékaři) mi ale doporučila, abych svému dítěti nedávala lepek nejdéle do roka, mléko až do tří let vůbec ne (pokud budu kojit-stále třikrát denně kojím) právě kvůli tomu, aby neonemocnělo alergií. Důsledně jsem to dodržovala (nyní je holčičce 19 měsíců). Je možné, že jsem tím pádem způsobila, že bude mít větší riziko onemocnění alergií na tyto potraviny? Jak to, že se tyto názory na to, jak předcházet alergiím, tak liší? Také se mluvilo i o ostatních alergiích, na roztoče, na pyly apod. Znamená to tedy, že mám dítě udžovat v prašném prostředí, aby nemělo alergii? Také bych chtěla vědět, jestli totéž platí i o "chemii" v jídle a v prostředí, mám dávat dítěti i potraviny, kde jsou "éčka", aby si na ně vytvořilo imunitu atd. nebo zde to neplatí?
Prosím poraďte, jestli jsem při výživě neudělala chybu.
Děkuji,
Jana.
Dobrý den, podle mých informací se lepek nedoporučuje podávat do sedmi měsíců věku, kravsk...