Těhotenství a strava
Dobrý den, paní doktorko (doktore), poprosila bych o Váš názor. Jde o to, že jsem nyní ve 30. tt a dnes jsem si dala v restauraci steak z vepřové panenky. Na stupeň propečení se mě neptali a naservírovali mi maso uprostřed růžové. Snědla jsem jeden plátek a zbytek raději dojedl manžel. Manžel byl na mě nakonec naštvaný, že panenka musí být uvnitř růžová a šťavnatá, jinak by byla vysušená a suchá, že je připravena správně a že kdyby nebyla dostatečně tepelně zpracovaná, že by vytékala růžová nebo krvavá šťáva a nic takového prý nebylo. Navíc prý panenská svíčková je nejkvalitnější část vepřového masa a uvnitř se prý určitě bakterie nevyskytuji, maximálně na povrchu masa. Souhlasíte s názorem manžela? On si už myslí, že jsem paranoidní a že to moc řeším, jenže já od té doby, co jsem to snědla, nemůžu přestat myslet na nic jiného a mám šílený strach o to malé v bříšku. Prošla jsem na webu i různé recepty na steak z panenky a v podstatě ve všech je steak uvnitř růžový. Bohužel ani to mě neuklidnilo. Já od začátku těhotenství maso přepékám a tím znehodnocuji, ale mám aspoň pocit, že nemůžu takto těhotenství nijak ohrozit a pak se stane tohle a já už mám černé myšlenky. Konkrétně se obávám listeriózy, která se prý může kromě jiných potravin vyskytovat taky v nedostatečně tepelně upraveném mase. Myslíte, že jsou v tomto případě obavy na místě? Jinak restaurace to byla pěkná, čistá, žádný podprůměr. Děkuji za Vás názor.
Dobrý den paní Vando,
je správné a chvályhodné že jste pečlivá a ve všem konání myslí...