Snědla jsem připálené jídlo, hrozí něco mému plodu?
Dobrý den,
měla bych dotaz na působení toxinů na plod v posledním měsíci těhotenství. Koupila jsem si jídlo v restauraci (segedin) a po zkonzumování poloviny jídla jsem si všimla hladkých černých škraloupů v jídle a došlo mi že to nebude hrubě namletý pepř ale pravděpodobně oloupané nebo připálené dno hrnce. Nesnědla jsem určitě nějaké veliké kusy, ale jídlo tím bylo docela prostoupeno. Zbaví se tělo těchto toxinů snadno, neprojdou skrz placentu? Stačí podpořit tento proces konzumací ovoce a zeleniny, nebo je lépe užít aktivní uhlí? Děkuji za odpověď
MUDr. Danica Fričová
Specializace: Praktické lékařství pro dospěléDobrý den Ivo, jestliže jste v posledním měsíci těhotenství, pak je plod již dostatečně ve...