Otrava jídlem
Dobry den, vcera vecer jsem uvarila kureci vyvar, do ktereho jsem pridala nudle. Bohuzel jsem na něj zapomnela a nechala jej u pootevreneho okna na parapetu, v místnosti bylo ca 20°. Do lednicky jsem jej schovala po ca 8-9 hodinach. Dnes jsem ho ohrivala a zkusila jsem jednu lzicku a doslovně jednu nudli. Vyvar se mi nezdal zkysly, ale desi me ta těstovina. Ted jsem se docetla o bakterii Bacillus Cereus, ktera me vyděsila (pri premnozeni ve střevě hrozí selhani jater, apod.?). Kdyz jsem ochutnavala vyvar byl prevareny, ale pak jsem si vsimla, ze trosku penil. Mam oprávněné obavy? V případě ochutnani mnozstvi ktere uvádím? Mam doma téměř 8 tydenni miminko a kojim, proto se bojím, abych pripadne nemohla bakterii miminko nakazit. Dekuji za rychlou odpoved.
Dobrý den Barboro, ve vašem případě je otrava potravou původcem Bacillus cereus nepravděpodob...