Mozzarella a infekce?
Dobrý den,
jsem ve 24 tt a asi před 3 dny jsem snědla mozzarellu, která byla zvrchu balení celá mokrá, myslela jsem, že je to sražená vlhkost, vhledem k venkovním teplotám, které zrovna panovaly, ale druhý den jsem si všimla, že je dno lednice, kde sýr byl celé mokré a "bílé," pravděpodobně tedy od nálevu mozzarelly, která byla sice balená a s expirací až do září, ale pravděpodobně někde děravá. Nyní mám strach, zda je možné se konzumací takové potraviny nakazit salmonelou, listeriózou, či jinou nákazou ohrožující těhotenství. Zažívací ani jiné potíže zatím nemám, jak dlouho je mám případně sledovat/spojovat s tímto? Obecně jsem na potraviny velice opatrná a jsem z tohoto omylu ve stresu. Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den. T.
MUDr. Danica Fričová
Specializace: Praktické lékařství pro dospěléDobrý den Tamaro, řekla bych, že se stresujete zbytečně. Navíc to neprospívá ani plodu, tak...